Man-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-16.00
Lørdag 9.00-12.00
Fredag 7.30-16.00
Lørdag 9.00-12.00
Tel.: 74 56 10 00 • 21 61 77 08
Det kan være svært at vælge den robotplæneklipper der passer bedst til dit behov. Derfor har vi lavet denne guide til hvordan du finder den bedste robot til din have.
Et af de vigtigste parametre du skal overveje når du skal vælge en robot, er størrelsen af din græsplane. Arealet har naturligvis stor betydning for hvilken robot du skal vælge, en robot der er for lille, vil ikke kunne når at klippe hele din græsplæne hurtigt nok. Omvendt vil en robot der kan klare meget store arealer være dyrere i indkøb.
Når du bestemmer robottens arbejdsområde, skal du selvfølgelig kun bruge arealet på græsplænen. Har du f.eks. en grund på 1000m2, behøver du ikke nødvendigvis en robot der har et arbejdsareal på 1000m2. Der går mange m2 til hus, garage, indkørsel og terrasse osv. Med en grund på 1000m2 ligger arbejdsområdet nok tættere på 500m2 – 700m2. Mange producenter angiver arbejdsområdet efter at robotten kører 24-7 timer, alle ugens 7 dage. Hvis du ønsker at have din græsplæne for dig selv når du kommer hjem fra job og i weekenderne, kan det være en god ide at vælge en med et lidt større arbejdsområde end anbefalet.
Et lille tip til at finde arealet på din græsplæne:
På Google Maps kan du udregne arealet af din have. Her er en lille guide til hvordan:
En andet parameter du skal overveje, er din haves layout og udformning. Det har stor betydning
for robottens arbejdskapacitet, hvorvidt din have er kvadratisk, eller delt i mange forskellige zoner med smalle passager. En mere kompleks udformet have kræver en robot der kan håndtere et større arbejdsområde, end hvad producenten anbefaler.
Har du en ujævn have med bakker eller niveaustigning, skal din robot tilsvarende have en stærkere trækkraft. Er græsset vådt på skråningerne, bliver robotten yderligere udfordret. Slutter din have ned af en skråning, f.eks. ned mod en hæk eller kantsten, kan robotplæneklipperen måske ikke køre op igen med mindre den har 4WD.
Når du har et godt overblik over hvor krævende din have er, kan du begynde og kigge på de forskellige funktioner som robotten har.
Der findes to typer af knivsystemer. En stor kniv, som minder en smule om den du finder i en benzindrevet plæneklipper, og et system med tre små knive på størrelse med barberblade.
Robotter med en stor kniv har lettere ved at klippe græsset når det er blevet for langt. Klingerne er ofte dyrere at udskifte og kniven samler meget græs op i maskinen, som gør at den skal renses oftere. Sikkerheden ved de store klinger kan også være et problem, da klingen ikke er lige så fleksibel og ikke giver sig, HVIS NU den skulle køre over en forhindring. Støjniveauet for de store klinger er også højere end systemet med de små knive.
Robotter med ”barberblads”-systemet fungerer langt bedre i regnvejr. De små knive samler heller ikke nær så meget græs til sig og der går længere tid mellem rengøring. Barberbladene er også billigere at udskifte. Dette system larmer mindre og støjniveauet ligger ofte på 58-60db, noget mindre end de 68db det andet system i gennemsnit ligger på. Sidste nye indenfor barberbladsknive er knive der er vendbare. Knivene er fæstnet i et aflangt hul har dermed 4 slidflader og vender sig selv ved start / stop af kniv disk.
Der hvor man ofte finder den største differentiering på robotplæneklippere er ofte på brugervenlighed, apps og funktioner. I hvert fald når det er maskiner fra samme mærke og serie. Her skal man gøre sig klart om man får brugt de forskellige funktioner og hvor meget man ønsker at betale for dem. For skal man have en robot der spækket med den nyeste teknologi, smartfunktioner og brugervenlige apps bliver prisen markant højere.
Løftesensor: robotten registrerer at den bliver løftet eller tilter og stopper rotation af knivene øjeblikkeligt.
GPS styring: Nogle robotter kører efter GPS, så robotten ved hvor den har været. Det giver god mening hvis du har en meget stor plæne, men for de mest almindelige plæner er det ikke nødvendigt
Tyverisikring: Der findes forskellige anordninger der skan sikre robotterne mod tyveri. Personlig pinkode som bruges hver gang robotten skal køre. Installationslås, der gør at robotten kun kan køre i det miljø den er blevet installeret i. Tidslås, der beder om pinkoden efter intervaller som du selv definerer. Akustisk alarm, som kun kan afbrydes med pinkode. GPS sporing, en anordning der findes i mange modeller eller som kan tilkøbes.
Vejrtimer: Robotten tilpasser klipningen efter plænens vækst. Hvis græsset vokser hurtigt, klippes græsset hyppigere.
Regnsensor: Nogle robotter fås med regnsensor, som fortæller den at den skal køre hjem. Der findes dog rigtig mange robotplæneklippere der i dag kan tåle vand og kører uanset vejrforholdene. Vi anbefaler dog at maskinen tages ind, hvis der er ekstreme vejrforhold som storm og skybrud.
Garage: Til de fleste robotplæneklippere kan du tilkøbe en garage. Garagen beskytter robotten mod solen, hvilket forlænger batterilevetiden – og mod regn, hvis ikke den tåler vand.
Vi håber at det er blevet lettere for dig at tage en beslutning om hvilken type robot der passer bedst til dine behov. Du er også velkommen til at ringe eller kigge forbi vores butik, så guider vi dig til det bedste valg.
Vores generelle anbefalinger af robotter vi fører i vores sortiment