Man-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-16.00
Lørdag 9.00-12.00
Tel.: 74 56 10 00 • 21 61 77 08

Motorsave

Er ude efter en billig motorsav til lettere opgaver i haven eller en premium model bygget til mange timers daglig brug – så har vi den rette kædesav til digMotorsave til alle

Når du er på udkig efter en ny motorsav har vi et par gode råd til valg af den rigtige model.

Når man snakker om motorsave til skovbrug og havearbejde kan man groft dele kædesavene op i 4 klasser. Save til lettere havearbejde, allround motorsave, professionel brug og motorsave med tophåndtag til beskæring og formgivning.

Den mindste klasse er primært beregnet til hobbybrugere og husejere. Det er i denne klasse du skal kigge hvis du er ude efter en billig motorsav, som du kan tage frem engang i mellem når der er et træ der skal beskæres eller hvis bøgehækken er vokset dig over hovedet. I Husqvarnas 100-serie får du, på trods af den lave pris, masser af kædesav for pengene med en bl.a. X-TORQ® motor, Air Injection, god vibrationsdæmpning og andre brugervenlige funktioner.

Har du et lidt større behov end beskæring af grene et par gange om året, kan du med fordel rykke op i allroundklassen. Motorsavene i denne serie er gode til landmænd og gartnere, der ofte har behov for en pålidelig og brugervenlig kædesav til det daglige arbejde. I Husqvarnas 300- og 400-serie finder du både benzin- el og batteridrevne motorsave. Kædesavene er meget brugervenlige med ergonomiske håndtag, værktøjsfri kædestramning og luftfilter med lynkobling for hurtigere rengøring.

Ønsker du den ultimative ledersager i skoven, så skal du have en motorsav fra Husqvarnas 500-serie. Disse kædesave er det ypperste vi har i vores sortiment og udmærker sig ved at være ekstremt robuste og pålidelige med masser af kræfter. Derudover har mange af motorsavene de nyeste funktioner som f.eks. AutoTune der hele tiden justerer karburatoren til at yde det optimale ud fra forhold som f.eks. højde, luftfugtighed og temperaturforhold. Motorsavene i denne klasse bliver ofte foretrukket af professionelle skovarbejdere.

Den sidste kategori er motorsave til træpleje som er kendetegnet ved et tophåndtag. Dette gør dem særligt gode til beskæring og formgivning af træer. Disse kædesave er specielt udviklet til arborister. Savene her har en lav vægt og motorhuset er nøje afbalanceret for at lette arbejdet, selv når man klatrer oppe i trætoppene.

 

Benzin, batteri og el?

 

Når du skal vælge din næste motorsav, skal du beslutte dig for hvilken drivkraft saven skal benytte. Før i tiden var benzin det lette valg. I dag kan du dog finde batteridrevne kædesave, hvor effekten efterhånden er på samme niveau som en mellemstørrelse benzindrevet motorsav. Derfor er der er flere faktorer end bare rå power, som du bør overveje.

En batteridreven motorsav er billigere end en traditionel benzindrevet motorsav. Selve teknologien bag batterisystemet er billigere at producere og derfor er batterimaskiner som udgangspunkt billigere, man skal dog være opmærksom på at batterierne ofte sælges separat. Men ejer man i forvejen en eller flere batterimaskiner fra samme mærke eller serie behøver man ikke at investere i nye batterier. Husqvarna kædesave bruger f.eks. de samme batterier som resten af deres batteridrevne redskaber.

De batteridrevne kædesave er generelt lettere end tilsvarende benzinmodeller, det gør dem lettere at håndtere og dermed også sikrere, ved brug over længere tid. Batterisystemet er både mere støjsvagt og har generelt færre vibrationer, igen så motorsaven er rarere at bruge over længere perioder. Desuden starter disse save nemt med et tryk på en knap og der er ikke nogen karburator, benzin- eller luftfilter der skal renses eller skiftes. Derudover slipper du naturligvis for røg og skadelige emissioner.

Kæden på en batterisav roterer langsommere end på de tungere benzinmotorsave og derfor egner de sig bedre til mindre træer og lettere opgaver. Skal de bruges til større opgaver risikerer man at overbelaste motorsaven, ved for meget pres og slide kæden hurtigere end ellers. Derfor vil brugere med lidt mindre erfaring og lidt mindre opgaver få rigtig meget ud af en batteridreven motorsav.

Eldrevne motorsave med ledning anbefaler vi primært til let brug i haven f.eks. til beskæring af mindre grene.

En benzindreven motorsav er tungere og larmer mere. Der er mere vedligehold ved en forbrændingsmotor, hvor f.eks. luftfilteret konstant skal holdes fri for støv og savsmuld og tændrøret kan risikere at sode til. Til gengæld får du med en benzinmotor en kæde der roterer meget hurtigere end på en batteridrevet kædesav. Det giver et renere og mere lige snit. Disse motorsave er i designet til at fælde store træer og stubbe og det r særligt her hvor de mindre kraftige batterisave må give fortabt.

Har du nogen eller meget erfaring med motorsave og skovrydning, skal du fælde større træer og er den rå performance et vigtigt parameter for dig, så skal du formentlig vælge en benzindrevet motorsav. I vores udvalg af benzindrevne Husqvarna motorsave, finder du maskiner med en effekt på op til 7,5 hk og sværdlængder på helt op til 92cm, mere end rigeligt til de bedste skovhuggere i branchen.

Item added to cart.
0 items - DKK0,00