Man-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-16.00
Lørdag 9.00-12.00
Tel.: 74 56 10 00 • 21 61 77 08

Havefræsere

Hos Christiansfeld Maskinservice er vi forhandlere af Hondas og Husqvarnas kvalitetsfræsere som repræsenterer et bredt udvalg af havefræsere og tilbehør, som opfylder de flestes behov. Honda og Husqvarna er kvalitetsmærker og verdenskendte for deres særdeles slidstærke og pålidelige motorer. Det er noget, som bidrager til en lang produktlevetid, hvilket er godt for miljøet og godt for din pengepung.Hvilken værdi tilfører en havefræser?

Lad os indledningsvis starte med at få afmystificeret, hvad en havefræser egentlig er for dem, som ikke allerede ved det. Kort fortalt består en havefræser af to eller flere roterende knive, som drives af en el- eller benzinmotor. De roterende knive kultiverer jorden. Det vil sige, at organisk materiale, som planterester, bliver vendt ned i jorden og bliver til næringsstoffer, så nye blomster og planter får de optimale vækstbetingelser. En havefræser er en avanceret, effektiv og mekanisk udgave af ploven og kultivatoren. Det er din førsteklasseshjælper i køkkenhaven, som synes uundværlig, når først du har haft den i hænderne.

En havefræser anvendes hovedsageligt i bede og køkkenhaver og finder oftest sin anvendelse to gange om året. Første gang i det tidlige forår, inden udsåning, og anden gang i det sene efterår, når jorden skal være vinterklar.

Hvad bør jeg være opmærksom på?

Når du skal beslutte dig for, om du ønsker at købe en havefræser og givet fald hvilken, er det ikke ualmindeligt, at du støder på en række af spørgsmål undervejs. Det kunne være spørgsmål som, hvad er mit behov? Hvor stor og kraftig en havefræser bør jeg købe? Bør jeg tilkøbe tilbehør? Hvad er sidetallerkner, og hvad er egentlig forskellen på front- og bagmonterede knive? Det kan du blive klogere på i det følgende.

Hos Christiansfeld Maskinservice er vi forhandlere af Hondas og Husqvarnas kvalitetsfræsere som repræsenterer et bredt udvalg af havefræsere og tilbehør, som opfylder de flestes behov. Honda og Husqvarna er kvalitetsmærker og verdenskendte for deres særdeles slidstærke og pålidelige motorer. Det er noget, som bidrager til en lang produktlevetid, hvilket er godt for miljøet og godt for din pengepung. Det kan du alt sammen blive klogere på i det følgende.

 

Hvilken havefræser bør jeg købe?

Inden du køber en havefræser, er det vigtigt at få afdækket dine behov. Du kan vælge imellem små og store havefræsere samt simple eller mere avancerede havefræsere. Hvilken havefræser du bør vælge, afhænger af størrelsen på jorden, der skal kultiveres, hvor effektivt arbejdet skal gøres og hvor ofte du gerne vil bruge den.

Havefræsere kan generelt inddeles i tre grupper afhængig af størrelse. Alle havefræsere, som du finder her på siden, er som standard udstyret med et foldbart styr. Det gør havefræseren lettere at opbevare, fordi fræseren med et sammenklappet styr optager mindre plads. En havefræser bør i øvrigt altid opbevares i et overdækket og tørt rum. Desuden er næsten alle vores havefræsere som standard udstyret med et transporthjul, som gør transporten til og fra køkkenhaven lettere.

Første gruppe af havefræsere også kaldet minifræsere henvender sig til dig, som har et mindre jordareal, som skal kultiveres. Havefræserne i denne gruppe egner sig desuden ganske godt til præcisionsfræsning som følge af maskinernes størrelse og meget lille vægt (helt ned til 12 kg.). Ganske fordelagtigt når du skal kultivere jorden imellem rækkerne i køkkenhaven, eller i blomsterbedene, hvor du gerne vil beskytte de eksisterende blomster. Honda FG110 eller Husqvarna T300RH Compact Pro er to oplagte bud på minihavefræsere, der er velegnet til kultivering af højbede eller andre steder i din have, hvor pladsen er trang.

I den anden gruppe af havefræsere bliver du mødt af kraftigere motorer, større arbejdsbredde/dybde og et større udvalg af tilbehør. Havefræserne i dette segment henvender sig til dig, som har en almindelig til stor køkkenhave, som skal kultiveres to gange årligt. Havefræserne i dette segment arbejder effektivt med jorden og kommer et spadestik dybere end minifræserne. Et godt bud på to havefræsere i mellemklassen kunne være Honda FG205 eller Husqvarna TF335, som begge er velegnede til køkkenhaver.

I den tredje og sidste gruppe af havefræsere finder du alsidige havefræsere, som er udstyret med bagmonterede knive, der er velegnet til brug i tætpakket jord og græsplæner. Du kan betragte havefræserne i dette segment, som en form for minitraktor, der med et bredt udvalg af tilbehør kan klare de fleste opgaver i haven samt større jordarealer. Et godt bud på en havefræser i dette segment er Husqvarnas TR348, som med en god manøvrerbarhed kan styre dig igennem de fleste arbejdsopgaver.

 

Hvad så med tilbehør?

Der findes et bredt udvalg af tilbehør til din havefræser, som kan løse alsidige arbejdsopgaver i din have. Vær opmærksom på, at ikke alt tilbehør passer til alle modeller.

Hyppeplov: En hyppeplov bruges eksempelvis imellem rækkerne af kartofler og har til formål at dække kartoffelplanterne med jord, der skrabes sammen som en lille vold omkring planterne.

Mosfjerner/vertikalskærer/plænelufter: Tilbehøret skubber ilt og næringsstoffer fra jordens overflade ned i jorden til græsrødderne og fjerner samtidig effektivt mos i din græsplæne.

Mosrive: En mosrive river op i toppen af din græsplæne og fjerne mos og dødt græs.

Gummihjul: Forbedrer grebet i underlaget

Kantskærer: En kantskærer sørger for skarpe og flotte kanter rundt om din græsplæne, dine stier og dit blomsterbed.

 

Når fagord forvirrer

I de enkelte varebeskrivelser kan du støde på fagord, som du ikke ved, hvad betyder. Hos Christiansfeld Maskinservice ønsker vi, at du oplever en høj grad af gennemsigtighed og føler dig godt klædt på. Vi har derfor udarbejdet en lille liste med ordforklaringer, som kan hjælpe dig.

Sammenklappeligt styr/foldbart styr: Styr som kan klappes over havefræseren, som sikrer nem transport og opbevaring.

Justérbart styr: Et styr, som kan justeres i højden og til siderne, hvilket sikrer en optimal arbejdsstilling.

Svingbart styr: Et styr, som kan justeres til siderne for en optimeret arbejdsstilling.

Skjold til fræserknive/knivafskærmning: Plast- og metalafskærmning, som afskærmer knivene. Det reducerer mængden af jord, der kastes op fra knivene.

Sidetallerkner/Plantebeskyttelse/planteværn: Fælles for de tre betegnelser er, at de beskytter planter mod jord og forhindrer fræserknivene i at fange hegn og stier, når du fræser tæt på dem. De er monteret på begge sider af fræserknivene.

Frontmonterede og bagmonterede knive: Er havefræseren udstyret med frontmonterede knive betyder det, at knivene er monteret foran på fræseren ofte lige under motoren. Frontmonterede knive er oftest monteret på små- og mellemstore fræsere. Bagmonterede knive er placeret bag selve motoren og findes på de største havefræsere ofte til professionel brug. Bagmonterede knive er beregnet til tætpakket jord og græsplæner, mens frontmonterede knive egner sig til mindre jordarealer, køkkenhaver, blomsterbede, stier osv.

Gear: Et fremgear skubber havefræseren frem, mens et bakgear skubber fræseren tilbage og forbedrer dermed manøvrerbarhed og kontrol. Nogle modeller er udstyret med to fremgear, så du selv kan styre tempoet. Bakgearet er desuden en fordel, hvis jorden er hård, og det er svært for fræserknivene at trænge ordentligt igennem jorden.

El-start/elektisk starter: Havefræsere kan startes på to måder enten ved rekyl eller el-start. Ved rekylstart trækker du i en snor, som får motoren til at starte. Ved el-start trykker du blot på en knap, hvorefter motoren starter. El-start er en nem, effektiv og hurtig måde at starte din motor på og kræver ingen kræfter.

Nu er du klar til at lege i mudderet

Vi håber, at du med denne lille guide, føler dig bedre klædt på til at træffe beslutningen om valget af den rigtige maskine. Ellers er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os her på hjemmesiden eller i butikken. Go leg derude.

Item added to cart.
0 items - DKK0,00